בית | השירותים שאני מספק | שאלות נפוצות | טיפים | המלצות | צרו קשר
שאלות נפוצות
בתפישתי (הרואה נשים כשוות לגברים), גם בנות יכולות ואף צריכות לעשות טקס בר מצווה, ולכן, כל השאלות להלן מנוסחות בזכר אך רלוונטיות גם לנקבה.
אורך התהליך?
הרבה הורים רוצים תהליך קצר וקל, מתוך חוסר הבנה למהות התהליך, או חוסר חיבור ליהדות. אין מה לעשות – למשה לקח 120 יום להוריד את התורה, לבנכם ייקח קצת פחות, אבל זה לא ייקח לו שבועיים.
אז למה 3 חודשים?
הסיבה שזה לוקח כ-3 חודשים היא כי על בנכם ללמוד סט של טעמים- כ-20 צורות מיוחדות בעלות מנגינות שונות ולשלב אותם עם טקסט בשפה שהם לא מכירים (שפת התנ"ך אולי דומה לעברית של היום, אבל היא ממש לא אותה שפה). אנו נקיים בין 7-10 שיעורים פרטיים באורך של כ-45 ד', ונעבור תהליך אמיתי.
בני לא מוסיקלי בעליל. מה עושים?
בר מצווה אינה תחרות כוכב נולד. איכות הטקס תמדד בהשקעה של בנכם ולאו דווקא במוסיקליות של הקריאה.
לבני יש הפרעות קשב וריכוז. האם זה מתאים לו?
גם תלמידים עם הפרעות שונות למדו אצלי ועלו בהצלחה לתורה. השאלה היא – מהי מידת כח הרצון של התלמיד, ומה המידה שהוריו מוכנים לעזור לו ולדחוף אותו בתהליך. אני משקיע המון בכל תלמיד שלי – ובתלמידים מיוחדים אף מעל ומעבר (אם זה עוד זמן בשיעורים, קשר טלפוני רציף לעזרה וכו').
בני לא רוצה לעשות בר מצווה, אבל חשוב לי שהוא יעשה.
גם עם כאלה התמודדתי. הכי חשוב זה להסביר לבנכם (ואצלי אני מקוה שהוא יבין זאת) – שהשאלה אם התהליך יהיה כיפי או לא תלויה באיך הוא יבחר לקחת אותו.
בני מאד עסוק, הוא בכיתת מצוינות, גם מנגן על 2 כלי נגינה, גם מתאמן בנבחרת שחיה וגם לומד אומנות לחימה.
הלימוד מצריך עבודה יומיומית בשביל שהחומר ישקע כמו שצריך בין שיעור לשיעור. קצת עבודה כל יום (לא צריך שעות). אם בנכם עמוס מדי בשביל להספיק לעשות את זה כל יום, אין ברירה אלא לשנות את סדר העדיפויות לתקופה קצרה, שהרי בר מצווה יש פעם בחיים :-)
בגרות ואחריות?
הדבר הכי חשוב שנדרש מבנכם הוא בגרות ואחריות בתהליך, ואני נתקל בתלמידים רבים שעבורם זהו "מפגש" ראשון עם דרישות כאלה – להתנהג כבוגר, להיות ראש גדול ולקחת אחריות על הטקס של עצמם. שיטת הלימוד שלי בכוונה מערבת הרבה לימוד עצמי. אנו עוברים על כל קטע ועל כל פסוק בצורה מעמיקה, וללא עבודה עצמית של התלמיד, אין סיכוי שנצליח ללמוד הכל רק בשיעורים עצמם. גם לימוד עצמי הוא משהו שהרבה נערים לא נתקלים בו לפני, אז זוהי כמובן הזדמנות ללמוד משהו חדש :-)
אין לי ולמשפחתי שום חיבור ליהדות, האם זה מתאים לי?
איני דורש מאף אחד חיבור מיוחד ליהדות – אני דורש פתיחות, ואין לי שום רצון או כוונה להחזיר אף אחד בתשובה, אני לא אמנון יצחק :-) . בסופו של דבר מדובר בתהליך המשלב לשון ומוסיקה. עיסוק היסטורי או ספרותי בטקסט הנקרא תמיד יכול להוסיף... (זה די מעניין בד"כ …)
כתיבת דרשה?
זה אינו חלק אינטגרלי מהלימוד (שכן בד”כ זו מלאכה שנעשית בהנחיית הרב), אך אם מבקשים ומוכנים להקדיש לזה זמן נוסף – אין לי בעיה ללמד את זה. חשוב לציין שבכל מקרה אני מקפיד לעבור עם כל תלמיד על המשמעות של הטקסט שהוא קורא- “לתרגם" את זה לעברית שברורה לו- אני מאמין שרק כך אפשר באמת להתחבר לטקסט ולקרוא אותו נכון.